Ο Κώστας Κατέχης γεννήθηκε στην Ερείκουσα το 1957 και μετά το Δημοτικό μετακόμισε στην Αίγινα όπου συνέχισε στο Καποδιστριακό Γυμνάσιο του νησιού για τέσσερα επίσης χρόνια. Το 1973 μετανάστευσε στην Αμερική όπου ζει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη τον περισσότερο καιρό. Η αγάπη του για τα Ελληνικά γράμματα και τις τέχνες τον έκαναν να ασχοληθεί με την λογοτεχνία και την ποίηση όπου για πολλά χρόνια γράφει και αρθρογραφεί σε πολλά ομογενειακά και ορισμένα Ελληνικά έντυπα. Με την ποίηση ξεκίνησε το 1994 όπου και κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή στην Νέα Υόρκη. Σήμερα ασχολείται με την ραδιωφωνία και την αρθρογραφία σε ομογενειακά μέσα και έντυπα. Η εκπομπή στον Hellas FM είναι συνήθως λογοτεχνική και προωθεί πολλούς αξιόλογους ομογενείς καλλιτέχνες , συγγραφείς και ποιητές…….

Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως με τον Μεταξά και όσους υποστηρίζουν το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Η Ελλάς δεν έπρεπε ποτέ να αντισταθεί στην Ιταλία και στη Γερμανία….δεν χρειαζόμαστε άλλους ήρωες ούτε δόξα ούτε θαυμαστές της λεβεντιάς μας.
Οι Γερμανοί ούτως ή άλλως θά έχαναν από τούς Συμμάχους κάποια στιγμή.
Η Ελλάδα το μόνο που έκανε είναι να κάνει τους Ναζί να κάψουν τη χώρα απ άκρη σ άκρη και να πεθάνουν ένα εκατομύριο Έλληνες.
Ο Μεταξάς απλά έκανε το χατήρι των Εγγγλέζων και των Αμερικανών όχι για να καθυστερήσει την διάβαση του άξονα αλλά γιατί μέσα στο σχέδιο του πολέμου ήταν να καταστραφεί η Ελλάς και να αποτελειωθεί με τον εμφύλιο που χρηματοδοτούσαν οι Αμερικανοεγγλέζοι, και το δεύτερο ήταν να δημιουργηθεί το έδαφος για το κράτος του Ισραήλ, μεταφέροντας εβραίους στην Παλαιστίνη με τα τσιμεντένια πλοία μιας χρήσης, κατασκευής Λάτση παρακαλώ στον Πειραιά, και να στείλουν στο φούρνο όσους δεν ήθελαν να πάνε στο Ισραήλ αφού δεν αναγνώριζαν το μέρος εκείνο για πατρίδα τους.Εμείς σκοτωνόμαστε και οι Εβραίοι ανακύρητταν κράτος…..τι σας λέει αυτό ; ….
Μας έφαγε η ψωρουπερηφάνεια και η βλακεία της ηρωικής αντίστασης και αντί να γιορτάζουμε την 12ην Οκτωβρίου 1944 που άρχισαν να υποχωρούν οι Γερμαναράδες καίγοντας ότι είχε απομείνει στην άμοιρη Ελλάδα μας, σαν ημέρα της απελευθέρωσης…
Γιορτάζουμε την ημέρα της υποδούλωσης, της κατοχής, της πείνας, της εξαθλείωσης.
Αυτοί είμαστε…. φυλακίσαμε τον Κολοκοτρώνη και μετά την δολοφονία του Καποδίστρια τελειώσαμε σαν Λαός και έπρεπε να αποδείξουμε ότι κάτι θα κάναμε αντιστεκόμενοι στην τρομερή πολεμική μηχανή των Γερμαναράδων.
Τί καταφέραμε….τίποτε…αρκετή δόξα, πολλούς τάφους, ηρώα και μνημεία….μην ξεχνάτε ότι οι <<φίλοι>> μας και οι <<εταίροι>> μας Αμερικανοί και Εγγλέζοι τέσερις μέρες μετά την αποχώρηση των Γερμανών εβομβάρδισαν τον Πειραιά και την Αθήνα μήπως είχαν μείνει Γερμανοί για να τους σκοτώσουν…..ε λοιπόν ναι …. σκότωσαν έξι Γερμανούς και πάνω από 5 χιλιάδες Ελληνες που είχαν απομείνει οι περισσότεροι γυναικόπαιδα …παρεπιπτόντως τα τσιμεντένια πλοία του Λάτση δεν τα βομβάρδησαν….λάθος λοιπόν μεγάλο η 28 Οχτωβρίου που μας έφερε την κατοχή…..η μέρα της απελευθέρωσης είναι η 12 του ίδιου μηνός 1944….μόνο που η γλύκα κράτησε μόνο πενήντα μέρες σχεδόν….ο εμφύλιος μας αποδεκάτησε τελείως πρός χάρην των Συμμάχων μας που εχρηματοδοτούσαν τον Ελληνικό Στρατό και ταυτοχρόνως τους αντάρτες στα βουνά ρίχνοντας εφόδια και τσουβάλια λίρες με τα αεροπλάνα τους πάνω σε αυτά…..
Η Ιστορία πρέπει να ξαναγραφεί από την αρχή με όλη την αλήθεια που μέχρι σήμερα την κρύβουν και διδάσκουν στα παιδιά από μικρά ότι τους βολεύει και τους συμφέρει……
Κ.Δ.Κ

LinkedIn
Share
error: Content is protected !!