Επιστήμονες……

Ο Κώστας Κατέχης γεννήθηκε στην Ερείκουσα το 1957 και μετά το Δημοτικό μετακόμισε στην Αίγινα όπου συνέχισε στο Καποδιστριακό Γυμνάσιο του νησιού για τέσσερα επίσης χρόνια. Το 1973 μετανάστευσε στην Αμερική όπου ζει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη τον περισσότερο καιρό. Η αγάπη του για τα Ελληνικά γράμματα και τις τέχνες τον έκαναν να ασχοληθεί με την λογοτεχνία και την ποίηση όπου για πολλά χρόνια γράφει και αρθρογραφεί σε πολλά ομογενειακά και ορισμένα Ελληνικά έντυπα. Με την ποίηση ξεκίνησε το 1994 όπου και κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή στην Νέα Υόρκη. Σήμερα ασχολείται με την ραδιωφωνία και την αρθρογραφία σε ομογενειακά μέσα και έντυπα. Η εκπομπή στον Hellas FM είναι συνήθως λογοτεχνική και προωθεί πολλούς αξιόλογους ομογενείς καλλιτέχνες , συγγραφείς και ποιητές…….

Επιστήμονες……

.Αστροφυσικοί,Αρχαιολόγοι, Ωκεανογράφοι, Αστρολόγοι, Σοφοί και Φιλόσοφοι, Γεωλόγοι, Μετεωρολόγοι,Οικολόγοι,Χημεικοί,Φυσικοί, Βιολόγοι, Ζωολόγοι και όλοι οι άλλοι κλάδοι των Επιστημών, έχουν ασχοληθεί και έχουν γράψει εκατομμύρια άρθρα και αναλύσεις για την Δημιουργία του Σύμπαντος.

Και όμως κανένας δεν κατάφερε να εξηγήσοει με σαφήνεια πώς έγιναν όλες αυτές οι τεράστιες Δημιουργίες οι πλανήτες οι Γαλαξίες και το υπερπέραν.

Οπότε εφεύραν κάποιον Θεό που τα κάνει όλα ορατά και αόρατα….

Με συνέπεια να σταματήσει η εξέλιξη του δικού μας Πλανήτη και με πρώτους τους Έλληνες και την τεράστια Φιλοσοφία και Γνώση τους.

Ένα μόνο δεν σκεύτηκαν όλοι τούτοι οι πανέξυπνοι Επιστήμονες στο πέρασμα των Αιώνων και στην φιλοσοφία τους που ανεπτήχθη ότι δίχως τους Έλληνες Αρχαίους Φιλοσόφους, οι οποίοι άν δεν εξαφανίζονταν από τις Θρησκείες και τους μικροπρεπείς Ανθρώπους, σήμερα θα ξέραμε πού περισσότερα για το Σύμπαν και το Υπερπέραν αλλά όχι και την πραγματική ύπαρξή του και το αληθινό μέγεθός του.

Γιατί το πρώτο και καλλίτερο που πρέπει ο Άνθρωπος ο Επιστήμων ο Ερευνητής είναι να καταλάβει πόσο μικρός και ανίκανος είναι ακόμα για να ερευνήσει εκεί που η Νόηση σταματά και δεν πάει παραπέρα….

Άν λοιπόνμετρούσαμε την ανικανότητά μας όπως μετράμε καθημερινά και την ικανότητά μας τότε ίσως καταφέρναμε να δημιουργήσουμε συνθήκες εξέλιξης βασισμένες σε ικανότητες και ανικανότητες….οπότε θα εξοικονομούσαμε χρόνο και ενέργεια που θα ανακαλύπταμε όταν ξέρουμε την ανικανότητά μας και δεν σπαταλούσαμε τον χρόνο σε πολλά πράγματα που δεν θα κατέληγαν πουθενά….και έτσι θα αφιερώναμε την ενέργεια και τον χρόνο σε δημιουργήματα που έχουμε την ικανότητα να κάνουμε μόνο.

Το Σύμπαν μέχρι το Υπερπέραν λοιπόν είναι τόσο τεράστιο και ατελείωτο ώστε ο Άνθρωπος αντικειμενικά δεν είναι δυνατόν να το φτάσει, να το φανταστεί, να το  εξερευνήσει και να το καταμετρήσει ακόμα.

Είναι κατ’αρχήν πολύ μικρός και ασήμαντος ο ίδιος ο Άνθρωπος και δεν θα έπρεπε κάν να δοκιμάσει να φτάσει τις γραμμές του Σύμπαντος.

Αμέτρητοι σε δισεκατομμύρια,τρισεκατομμύρια, τετράκις εκατομμύρια οι Γαλαξίες στο Σύμπαν, δεν υπάρχει περίπτωση να ιδωθούν και να καταμετρηθούν από κανέναν από μας και από κανέναν ειδικό Επιστήμονα.

Που φτάνει και πού τελειώνει αυτό το Χάος από τη Γή έως το υπερπέραν είναι ένοιες και θεωρίες που κατά την γνώμη μου δεν πρόκειται να λυθούν ποτέ.

LinkedIn
Share
error: Content is protected !!