Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο Κώστας Κατέχης γεννήθηκε στην Ερείκουσα το 1957 και μετά το Δημοτικό μετακόμισε στην Αίγινα όπου συνέχισε στο Καποδιστριακό Γυμνάσιο του νησιού για τέσσερα επίσης χρόνια. Το 1973 μετανάστευσε στην Αμερική όπου ζει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη τον περισσότερο καιρό. Η αγάπη του για τα Ελληνικά γράμματα και τις τέχνες τον έκαναν να ασχοληθεί με την λογοτεχνία και την ποίηση όπου για πολλά χρόνια γράφει και αρθρογραφεί σε πολλά ομογενειακά και ορισμένα Ελληνικά έντυπα. Με την ποίηση ξεκίνησε το 1994 όπου και κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή στην Νέα Υόρκη. Σήμερα ασχολείται με την ραδιωφωνία και την αρθρογραφία σε ομογενειακά μέσα και έντυπα. Η εκπομπή στον Hellas FM είναι συνήθως λογοτεχνική και προωθεί πολλούς αξιόλογους ομογενείς καλλιτέχνες , συγγραφείς και ποιητές…….

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο βράβευσε και τίμησε τον κ. Σαμαρά για την συνεισφορά του στην Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Πόσο αστείο και παράξενο φαίνεται στην Ελλάδα του σήμερα επί πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά να βραβεύεται για την κράτηση των μελών της Χρυσής Αυγής και να παραπλανάται ο Λαός για τα τάχα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας.
Δεν θα αρχίσω πάλι για τους Εβραίους και τον Σιωνισμό γιατί όλα είναι πια γνωστά και διαδεδομένα παντού .
Όμως όποιοι και αν είναι αυτοί που βράβευσαν τον Σαμαρά είναι σαν να φτύνουν στο πρόσωπο του Ελληνικού Λαού που υποφέρει τα πάνδεινα και αυτοκτονεί από την συγκυβέρνηση του μνημονίου οπότε η Δημοκρατία στην Ελλάδα και τα ανθρώπινα δικαιώματα να φαντάζουν σαν όνειρο θερινής νυκτός από ανθρώπους που ζουν σε άλλον πλανήτη.
Εάν είχε ίχνος ανθρωπιάς ο κ. Σαμαράς δεν θα δεχόταν ποτέ τέτοια προσφορά από κανέναν .
Ας δούμε λοιπόν εδώ τι μας παρουσιάζουν οι αριθμοί που δεν μπορούν να διαψεύσουν τίποτε.
Ένας στους τρεις Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας . Έπειτα από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το 2012 τo 23,1% του συνολικού πληθυσμού της χώρας ήταν σε κίνδυνο φτώχειας, ήρθαν και τα στοιχεία της Eurostat τα οποία αναφέρουν ότι το 23,5% του πληθυσμού βρίσκεται σε συνθήκες φτώχειας, το 19,5% σε συνθήκες ένδειας, ενώ το 14,1% του πληθυσμού ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας.

Δηλαδή, ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα είτε θεωρείται φτωχός, δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος, είτε ζει σε κατάσταση ένδειας, δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) αναφορικά με τον αριθμό των κατοίκων της Ευρώπης που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού το 2012.

Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην ΕΕ είναι 17%, 9,9% και 10,1%.

Στην Ελλάδα, αντιμέτωπο με τουλάχιστον μία (ή και περισσότερες) από αυτές τις τρεις προβληματικές καταστάσεις είναι το 34,6% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), ενώ στην ΕΕ κατά μέσο όρο το 24,8% (124,5 εκατ. άνθρωποι).

Γενικότερα, σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, είναι μόνο η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Λετονία, με ποσοστά που πλησιάζουν και ξεπερνούν το 40%, ενώ στον αντίποδα (με ποσοστά μικρότερα του 20%) βρίσκονται η Ολλανδία, η Τσεχία, η Φινλανδία, η Σουηδία και το Λουξεμβούργο.

Τέλος, στην Ελλάδα, το ποσοστό του πληθυσμού που το 2008 βρισκόταν σε κατάσταση φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ήταν στο 28,1%, ενώ στην ΕΕ ήταν στο 23,7%……………….
Εδώ θα κάνω μια φιλολογική παρένθεση και θα την συνδυάσω με τα γραφόμενα αυτού του κειμένου.
Η προγιαγιά του κ. Σαμαρά, η Πηνελόπη Δέλτα, κόρη ενός πατριώτη εκδότη, αυτοκτόνησε το 1941 την ημέρα που οι εισβολείς Γερμανοί ύψωσαν την σβάστικα στην Ακρόπολη. Η Πηνελόπη Δέλτα είναι η αγαπημένη μου συγγραφέας που άγγιξε την ψυχή μου και κάθε φορά που διαβάζω δικά της βιβλία θέλω να μην τελειώσουν ποτέ. Ο τρόπος που έγραψε αποδεικνύει την φοβερή Ελληνικότητα και πίστη στο κάθε τι Ελληνικό και εθνικό στον χαρακτήρα της . Εγώ που είμαι ξένος προς αυτήν την εξέχουσα προσωπικότητα και διανόηση έμαθα και θαύμασα τις αξίες της και την ωραιότητα του χαρακτήρα της που διαφαίνεται στα βιβλία της. Ο κ. Σαμαράς όμως που είναι και δισέγγονος της και σίγουρα θα έπρεπε να ξέρει πολύ περισσότερα από μένα εφόσον είναι προγιαγιά του, δεν έμαθε, δεν διάβασε, δεν έψαξε, δεν είχε την περιέργεια να μάθει για αυτήν την καταπληκτική συγγραφέα που άφησε τέτοιο έργο και παρακαταθήκη στον Ελληνικό Λαό και να πάρει λίγη πατριωτική λατρεία για την πατρίδα του την Ελλάδα που στενάζει κάτω από βασανιστικές πιέσεις από τους άσπονδους φίλους Ευρωπαίους και Αμερικανούς που κατασπαράζουν το Ελληνικό κράτος, και κάνουν το ένα τρίτο του Ελληνικού Λαού να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας !
Αν η προγιαγιά του αυτοκτόνησε επειδή μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα το 41 , τότε και ο Σαμαράς έπρεπε να είχε ήδη αυτοκτονήσει τρεις φορές.
Αλλά που φιλότιμο και ευθιξία. Κρίμα στην Πηνελόπη Δέλτα και ευτυχώς που δεν ζει γιατί αν ζούσε πάλι θα αυτοκτονούσε με τα καμώματα του δισέγγονου της.
Ένα πολύ γνωστό και μεγάλο έργο της Δέλτα είναι και ο ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ, τι σύμπτωση, εγώ θα το έλεγα, ο ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.
Σε παρένθεση θα πω ότι όποιος έχει διαβάσει βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα όπως «Τα μυστικά του βάλτου», «Την εποχή του Βουλγαροκτόνου», «Ο τρελαντώνης», «Η ζωή του Χριστού», «Για την Πατρίδα», είναι πολύ τυχερός και πιο σοφός από άλλους.
Να επανέλθω όμως στην σημερινή τραγική πραγματικότητα η οποία με τόση φτώχεια και ανέχεια έχει καταστρέψει τη ζωή των Ελλήνων με όλα τα συναφή επακόλουθα που οδηγούν τον Έλληνα και την Ελληνίδα σε απόγνωση.
Η Ελλάδα κατέχει την υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή  Ένωση , σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δείχνουν πως για το μήνα Αύγουστο η ανεργία έφτασε το 27,3%. Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο (Οκτώβριος 2012 – Οκτώβριος 2013) καταγράφεται στην Κύπρο (από 13,2% σε 17%) και στην Ελλάδα (από 25,5% τον Αύγουστο του 2012, σε 27,3% τον Αύγουστο του 2013). Συνολικά, στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων έφτασε, τον Αύγουστο, τα 1,365 εκατομμύρια άτομα. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 24,3%, τον Απρίλιο και στις γυναίκες στο 31,4%. Μάλιστα η θλιβερή πρωτιά είναι στην ανεργία των νέων (κάτω των 25 ετών) με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 58% (170.000 άνεργοι).
Άρα λοιπόν τίποτε δεν καλυτερεύει στην Ελλάδα της Τρόικας και του Σαμαρά.
Γιατί σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος Άρθρο 22 παρ. 1: H εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Kράτος , που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
Δεν ξέρω ποιος έβαλε ποιόν, να δημιουργήσει τέτοιο δύστροπο σύστημα εργασίας , τέτοιο τέρας της φορολογίας, τέτοια αρρώστια της γραφειοκρατίας, τέτοιο ηλίθιο σύστημα κρατικού μηχανισμού και τα συναφή.
Είναι δυνατόν στην Ελλάδα του σήμερα να μην υπάρχει ούτε ένας ικανός και μορφωμένος επιστήμονας σε όλη την επικράτεια ο οποίος να μπορεί να εξυγιάνει και να μετατρέψει το τέρας αυτό σε ανθρώπινο καθεστώς για την χώρα και έτσι να καταφέρει ο Έλληνας να ξεφύγει από τη μιζέρια και να αποκτήσει μια ομαλή ζωή και διαβίωση;
Κατά τα άλλα τιμούν τον κ. Σαμαρά για την προσφορά του στη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα……. ότι πιο αστείο και τραγικό για τον άνθρωπο που ηγείται της συγκυβέρνησης στην Ελλάδα των μνημονίων και των χαρατσιών και του Λαού του που απεγνωσμένα προσπαθεί να βρει στον ήλιο μοίρα.
Είναι σαν το βραβείο Νόμπελ που δόθηκε στον Μπαράκ Ομπάμα για την προσφορά του στην ειρήνη του κόσμου μας… μα τελικά ποιους κοροϊδεύουν οι αλήτες του πλανήτη ;
Ποια Δημοκρατία και ποια ανθρώπινα δικαιώματα λοιπόν στην Ελλάδα που αγκομαχεί και γκρεμίζεται από μέρα σε μέρα με τον Λαό σε τραγική κατάθλιψη και τη χώρα να βαδίζει στην καταστροφή χωρίς επενδύσεις και χρήματα στην αγορά και χωρίς εργασία για το μισό του πληθυσμού της , ενώ το καλό διανοητικό υλικό ψάχνει να φύγει στο εξωτερικό για να βρει δουλειά εκεί εφόσον στην Ελλάδα όλα έχουν πια διαλυθεί.
Σήμερα στην Ελλάδα ζουν όσοι δεν μπορούν να φύγουν……………….. Και για να μην τρέφουμε αυταπάτες, ζούμε την αποσύνθεση της χώρας μας και το ψέμα και η προπαγάνδα δεν λέει να σταματήσει για να μην παιδεύεται άλλο ο Ελληνικός Λαός.
Ζούμε την αρχή του ιστορικού τέλους μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης που δεν ξέρουμε που ακριβώς θα μας οδηγήσει.

2015 ΝΟΕΜΒΡΗΣ

LinkedIn
Share
error: Content is protected !!