ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΕ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ

Ο Κώστας Κατέχης γεννήθηκε στην Ερείκουσα το 1957 και μετά το Δημοτικό μετακόμισε στην Αίγινα όπου συνέχισε στο Καποδιστριακό Γυμνάσιο του νησιού για τέσσερα επίσης χρόνια. Το 1973 μετανάστευσε στην Αμερική όπου ζει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη τον περισσότερο καιρό. Η αγάπη του για τα Ελληνικά γράμματα και τις τέχνες τον έκαναν να ασχοληθεί με την λογοτεχνία και την ποίηση όπου για πολλά χρόνια γράφει και αρθρογραφεί σε πολλά ομογενειακά και ορισμένα Ελληνικά έντυπα. Με την ποίηση ξεκίνησε το 1994 όπου και κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή στην Νέα Υόρκη. Σήμερα ασχολείται με την ραδιωφωνία και την αρθρογραφία σε ομογενειακά μέσα και έντυπα. Η εκπομπή στον Hellas FM είναι συνήθως λογοτεχνική και προωθεί πολλούς αξιόλογους ομογενείς καλλιτέχνες , συγγραφείς και ποιητές…….

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΕ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ………

Ειλικρινά αγαπητοί μου φίλοι δεν ξέρω πώς να αρχίσω και πώς να σταματήσω αυτό το άρθρο γιατί αν αρχίσω είμαι σίγουρος ότι πολύ δύσκολα θα σταματήσω. Και δεν μιλώ για το «πρωτογενές πλεόνασμα» του Σαμαρά που αλώνισε τις Ευρωπαϊκές κατουρίστρες προσπαθώντας να πείσει τους βάρβαρους ότι υπάρχει και περισσεύει. Δεν μιλώ για την επανεξέταση των μνημονίων κλπ. Δεν μιλώ για τις Αμερικάνικες και Ελληνοαμερικάνικες επενδύσεις και τα ταξίδια του Αντωνάκη που έγραφα σε προηγούμενα άρθρα μου και βγήκα τόσο αληθινός. Δεν μιλώ ούτε για το βιώσιμο η μη βιώσιμο χρέος του Βενιζέλου και του Στουρνάρ(ι)α.

Δεν μιλώ για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια και στα δημόσια ταμεία. Ούτε μιλώ για την επικίνδυνη κατάσταση στην Θράκη και στο Αιγαίο.

Ούτε μιλώ για τις 500.000 επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο τα 4-5 τελευταία χρόνια. Δεν μιλώ ούτε για τις 7.000 αυτοκτονίες πολιτών που έθεσαν τέρμα στη ζωή τους γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν εφόσον οι δουλειές κατηφόρισαν στο μηδέν και οι φόροι ανέβηκαν κατακόρυφα.
Δεν μιλώ για χίλια δυό στραβά και καθεστωτικά που επέβαλε η τρόικα των Ευρωπαίων με τους Τσολάκηδες του Tσίπρα και των συν αυτώ  και γονάτισαν την Ελλάδα με βάρος ανεπίτρεπτο και εγκληματικό.
Μιλώ για το ομόλογο που βγήκαν και πανηγύρισαν οι προδότες που κυβερνούν σήμερα την πατρίδα μου. Μιλώ για την καταισχύνη που τώρα προεκλογικά ήρθαν να μας πουλήσουν οι μάγκες της προδοτικής κυβέρνησης της Ελλάδας.

Το ομόλογο του Αγγλικού δικαίου.
Τι είναι λοιπόν αυτό το ομόλογο, τι ακριβώς πρεσβεύει, γιατί το επινόησαν τώρα, και τι θα προσφέρει στην καταχρεωμένη Ελλάδα όταν χρεώνεται ακόμα περισσότερο με το καταπληκτικό 4,95 τοις εκατό ;
Την ίδια στιγμή που η Πορτογαλία πληρώνει 2,50 % και η Ιταλία 1,95 %. Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο ερώτημα το οποίο λέει απλά τι είναι το μονοπωλιακό σύστημα της παγκόσμιας αγοράς (sovereign market ) . Ομόλογα μπορούν να εκδίδουν όλες οι χώρες αλλά αγοράζονται από ξένους μόνο όταν το επιτρέπει η διεθνής μαφία των επενδυτών και τραπεζιτών.

Στην Ελλάδα επέβαλαν το Αγγλικό δίκαιο το οποίο δεν δίνει κανένα περιθώριο στον δανειζόμενο αλλά δίνει μόνο στον δανείζοντα έτσι ώστε να μη χάσει με τίποτε τα χρήματά του. Η ελπίδα για δανεισμό με ικανοποιητικούς όρους δεν υφίσταται καν. Το Ελληνικό δίκαιο, από την άλλη πλευρά, λειτουργεί υπέρ του οφειλέτη. Έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα ποτέ να γίνει μείωση του χρέους. Και αυτό γίνεται διότι οι δανειστές μας αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν πειραματόζωο με την αντίληψη ότι οι χώρες του νότου δεν έχουν την οικονομική ευμάρεια των βορείων χωρών και έτσι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο γνώμονα οικονομικής συμπεριφοράς.

Δηλαδή ο οφειλέτης είναι πάντα το αδύναμο μέρος της κάθε συμφωνίας δανειακών συμβάσεων. Και αυτό λέγεται στη σύμβαση από το 2010 όπου υπογράφτηκε το Μνημόνιο στο άρθρο 14 (1). Τα ομόλογα λοιπόν που εξεδόθησαν σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο από έναν ακόμα δανεισμό σε αυτό το είδος για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του πολίτη αυτής της ρημαγμένης χώρας που λέγεται Ελλάς. Μήπως με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει η μείωσης μισθών και συντάξεων;

Μήπως με αυτό θα χορτάσει ο λαός; Μήπως θα τερματιστούν οι αυτοκτονίες; Μήπως δεν θα ψάχνουν οι άνθρωποι πια στα σκουπίδια; Μήπως θα λυθεί το μεταναστευτικό, το εργασιακό, το κοινωνικό και το οικονομικοπιστωτικό ζήτημα της χώρας με το ομόλογο αυτό.

Απλά ερωτήματα από απλούς ανθρώπους που δεν πρόκειται ποτέ να βρουν απάντηση. Και ένα μικρό παιδί ακόμα γνωρίζει ότι η ανάπτυξη έρχεται όταν η ανεργία καταπολεμείται με επενδύσεις που φέρνουν εργασία στις κοινωνίες και ο δείκτης καταβαίνει σε πολύ μικρό ποσοστό.
Εδώ οι δανειστές μας είναι όχι μόνον αδύνατον να χάσουν αλλά είναι και σε θέση να διατάζουν και να ορίζουν τους νόμους και τα νομοσχέδια που ψηφίζει η κυβέρνηση της Ελλάδας όπως ακριβώς αυτοί θέλουν. Και έτσι βρισκόμαστε σε ένα οικονομικό καταπιεστικό καθεστώς το οποίον δεν δίνει περιθώρια για ανάπτυξη ποτέ.

Όσα ομόλογα και αν εκδώσει το Ελληνικό κράτος απλά θα μπαίνει ακόμα περισσότερο στην υπερχρέωση και τίποτε παραπάνω.
Ας θυμηθούμε άλλη μια φορά τα δύο ταξίδια του μεγάλου μεταρρυθμιστή Σαμαρά στην Αμερική για να προσελκύσει επενδυτές από εδώ και να συζητήσει την αξιολύπητη κατάσταση της Ελλάδας με τον Ομπάμα.

Έγινε τίποτε από τότε μέχρι σήμερα; Φυσικά και όχι. Όσο για το συγκεκριμένο ομόλογο, πιστέψτε με ότι, ότι και να λένε με τις ψευδής δηλώσεις όλων των οικονομικών και πολιτικών φορέων της Ελλάδας που έχουν βαλθεί να μας πείσουν για την επιτυχία του, είναι ένα ακόμη μεγάλο και αποτυχημένο ψέμα. Θα μου πείτε έρχονται εκλογές και οι κυβερνώντες θέλουν να γαντζωθούν στην εξουσία για να συνεχίσουν το έργο που τους ανατέθηκε από την νέα τάξη πραγμάτων, η οποία τους ανέθεσε να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας και να εξαφανίσουν τον ανυπέρβλητο και πρωτοπόρο Ελληνισμό.

Αυτό αποδεικνύεται από τους πολιτικούς ηγέτες της δεκάρας που υποβάλλουν υποψηφιότητα για να γίνουν κυβέρνηση. Πάρτε παράδειγμα —-Αντώνης Σαμαράς, που γυρίζοντας από κόμμα σε κόμμα κατέληξε και πάλι στη Νέα Δημοκρατία όπου με ένα γελοίο κυβερνητικό σχήμα με Μπαλτάκους και Γεωργιάδηδες έχει γίνει το περίγελο του δυτικού κόσμου, εφόσον ο Ανατολικός δεν ασχολείται καν μαζί του.

Ακολουθεί ο Τσίπρας, ο οποίος μέσα στην σκοτοδίνη των γεγονότων και εξελίξεων ακόμα ζει με το όνειρο του Μπολσεβικισμού χωρίς να βλέπει ότι η Ελλάδα μας είναι μια άλλη χώρα εντελώς ξεχωριστή και διαφορετική από τις άλλες με ιδιαίτερη Ιστορία και κουλτούρα που ξεκινάει από την Αρχαία Αθήνα και καταλήγει στην Μεσογειακή ιδιοσυγκρασία ενός περήφανου και πληγωμένου Λαού που ψάχνει να ορθοποδήσει ύστερα από πολλούς αιώνες σκλαβιάς και εκμετάλλευσης. Για το καταρρακωμένο ΠΑΣΟΚ του τρομερού Βενιζέλου που παραλίγο κοντεύει 5-6 τοις εκατό τι να πω…….

Δεν θα αναφερθώ σε ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙΑ, ΕΛΙΕΣ , ΛΑΟΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ, ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ η ΧΡΥΣΕΣ ΑΥΓΕΣ και ΣΙΑ, γιατί νοιώθω ντροπή και οργή μαζί που δεν έχω κάτι που να με αντιπροσωπεύει και να με μαγεύει συγχρόνως. Ένα κόμμα με έναν αρχηγό που θα με κάνει να νοιώσω καλά για την Ελλάδα την πατρίδα μου, έναν άνθρωπο που θα τα δώσει όλα για τον τόπο μου, ακόμα και τη ζωή του. Έναν που θα είναι απούλητος στους ανθέλληνες και δεν θα έχει καταθέσεις στις τράπεζές τους .

Έναν άντρα που θα τιμά τα παντελόνια του και θα κάνει την Ελληνική βουλή να είναι ο πραγματικός Ναός της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και όχι το καφενείο των λωποδυτών και των μπράβων του κάθε κόμματος που με 3-4 τοις εκατό στρογγυλοκάθεται στα έδρανα της βουλής και λύνει σταυρόλεξα σε κάθε συνεδρίαση. Εδώ θέλω να υποβάλλω την ερώτηση στους πάντες πολιτικούς και οικογενειοκρατικούς λιμοκοντόρους της πολιτικής ζωής της πατρίδας μου που την έχουν ρημάξει τόσους αιώνες….. αυτό το περιβόητο ομόλογο θα σταματήσει τα μνημόνια;

Όπως ρωτάω και παραπάνω θέλω μιαν απάντηση από τους υπεύθυνους. Θέλω απάντηση από τον πρωθυπουργό της χώρας μου γιατί έχει καθήκον και υποχρέωση να μου απαντήσει.
Αλλά εδώ μάλλον θα έπρεπε να επισημάνω ότι αν οι πολιτικοί μας είχαν κουράγιο και πατριωτισμό μέσα τους θα έπρεπε να κηρύξουν στάση πληρωμών και να ελευθερώσουν την Ελλάδα μια και καλή από όλα και όλους.

Πιστέψτε με ότι ο Ελληνικός λαός θα υπέφερε λιγότερο και οι αυτοκτονίες και οι πεινασμένοι θα ήταν πολύ λιγότερες από σήμερα με την δραχμή μας και χωρίς την μπότα του οικονομικού κατακτητή.
Γιατί είναι γνωστό ότι η Ελλάδα χωρεί να θρέψει τα παιδιά της με τον πλούτο της και όχι μόνο.

Με τον τρόπο αυτό θα καθάριζε και το τοπίο της λαθρομετανάστευσης και των ξένων εγκληματιών που έχουν στρογγυλοκαθίσει στον τόπο μας, πηγαίνοντας στις πατρίδες τους και ρημάζοντας τους δικούς τους πολίτες και κράτος.
Θα το επαναλάβω, όσο παράγουμε ομόλογα τόσο βυθιζόμαστε σε μεγαλύτερο χρέος και παίρνουμε δάνεια με τόκο 5% για να εξοφλήσουμε δανεικά πού πήραμε κάποτε με 2%. Αν αυτό δεν δημιουργεί το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας τότε τι γίνεται.

Πως λοιπόν να μπορέσει η οικονομία να ορθοποδήσει όταν βαδίζει με μείον -4% ανάπτυξη και να πληρώσει δανεικά τέτοιου μεγέθους!
Αν δεν δοθεί έμφαση στην οικονομική δραστηριότητα και δεν αλλάξει η πολιτική της λιτότητας για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ελλάδα, η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο πολύ δύσκολη.
Είναι πολύ λυπηρό το ότι το καθεστώς του Ελληνικού πολιτικού κατεστημένου δεν μας προσφέρει κάτι καινούριο και θεαματικό που θα μας δώσει ελπίδες για το μέλλον της Ελλάδας μας. Αντιθέτως μας κατακεραυνώνει με τα ίδια και τους ίδιους διεφθαρμένους πολιτικούς των οικογενειοκρατιών που κατέστρεψαν την Ελλάδα τόσες δεκαετίες προωθημένοι από τα ίδια σαπιοκάναλα και σαπιοφυλλάδες που τους θρέφουν και καταχρώνται τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού τόσα χρόνια.

Ακόμα και ο ξένος τύπος είναι ευθυγραμμισμένος με την νέα τάξη πραγμάτων και τους διεθνείς τοκογλύφους που πίνουν το αίμα των Λαών και διαβάζουμε άρθρα και αναλύσεις στην TIMES και στην WALL STREET JURNAL, για τον Σαμαρά και την Ελληνική οικονομία που θα έλεγε κανείς ότι είμαστε και αχάριστοι οι Έλληνες προς τους καλούς μας δανειστές τους οποίους δεν ευγνωμονούμε αρκετά σε τελευταία ανάλυση.
Αυτά και άλλα πολλά από τους συμμάχους και εταίρους μας, που αν κοιτάξουμε λίγο την ιστορία θα δούμε ότι αυτοί μας έχουν κάνει τόσα πολλά κακά περισσότερα από ότι μας έχουν κάνει όλοι μαζί οι εχθροί μας και κατακτητές στους αιώνες που έχουν περάσει πάνω από το Άγιο και δοξασμένο Ελληνικό Χώμα της Ελλάδας μας.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ λοιπόν στην Πατρίδα των αιώνων και του Ελληνισμού.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στα Άγια χώματα των Ελλήνων τα Ιερά.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στην Χώρα του κάλους και του πολιτισμού.

LinkedIn
Share
error: Content is protected !!