ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

Ο Κώστας Κατέχης γεννήθηκε στην Ερείκουσα το 1957 και μετά το Δημοτικό μετακόμισε στην Αίγινα όπου συνέχισε στο Καποδιστριακό Γυμνάσιο του νησιού για τέσσερα επίσης χρόνια. Το 1973 μετανάστευσε στην Αμερική όπου ζει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη τον περισσότερο καιρό. Η αγάπη του για τα Ελληνικά γράμματα και τις τέχνες τον έκαναν να ασχοληθεί με την λογοτεχνία και την ποίηση όπου για πολλά χρόνια γράφει και αρθρογραφεί σε πολλά ομογενειακά και ορισμένα Ελληνικά έντυπα. Με την ποίηση ξεκίνησε το 1994 όπου και κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή στην Νέα Υόρκη. Σήμερα ασχολείται με την ραδιωφωνία και την αρθρογραφία σε ομογενειακά μέσα και έντυπα. Η εκπομπή στον Hellas FM είναι συνήθως λογοτεχνική και προωθεί πολλούς αξιόλογους ομογενείς καλλιτέχνες , συγγραφείς και ποιητές…….

 

ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

Ίσως με αφορμή του Μουντιάλ να ξεχαστήκαμε λιγάκι και να μας ξέφυγε κάπως  η έγνοια για τα δρώμενα του άλλου κόσμου εφόσον το  παγκόσμιο ποδοσφαιρικό  κύπελλο μονοπωλεί για λίγες μέρες το ενδιαφέρον του κόσμου και έτσι περνάει λίγος καιρός  χωρίς το άγχος και την βαρύτητα της κρίσης η οποία συνεχίζει ακάθεκτη και τρέχει.

Έτσι λοιπόν δεν αναρωτηθήκαμε αυτές τις μέρες τι έγινε με τα 600 δισεκατομμύρια του λαλίστατου κ. Σώρρα και κ.Λαμπράκη  και με την Τράπεζα της Ανατολής, ενώ σε ομιλία του την 15η Σεπτεμβρίου 2012 στη Λακωνική Αγωγή  ο κ. Λαμπράκης ανέφερε ότι τα πραγματικά ομόλογα που έχει στην κατοχή του ο κ. Σώρρας ανέρχονται σε 3  (ναι τρία) τρισεκατομμύρια, τα οποία  όμως λήγουν τις 9 Αυγούστου 2014……. Τι κρίμα με τόσα χρήματα αγοράζουμε έναν μικρό πλανήτη και μετακομίζουμε όλοι εκεί να γλυτώσουμε. Λες και αν πραγματικά υπήρχαν τόσα χρήματα και διοχετεύονταν στην αγορά, δεν θα γινόταν τόσος  πληθωρισμός  ο οποίος θα έκανε την αξία του χρήματος μηδαμινή και θα κόβαμε μερικά μηδενικά ξανά όπως έκαναν κάποιες χώρες στο παρελθόν, (δείτε Ιταλία).

Με το Μουντιάλ ξεχάσαμε κι άλλα ένα σωρό που δεν ασχολήθηκαν τα κανάλια γιατί δεν είχαν ώρα, μιας και το Παγκόσμιο κύπελλο στη Βραζιλία μονοπωλούσε τα κέρδη του μηνός.

Πότε λοιπόν θα σοβαρευτούμε και θα κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και να ελευθερωθούμε από όλους αυτούς τους απατεώνες που εκμεταλλεύονται την ελπίδα των φτωχών και απελπισμένων. Πότε θα κάνουμε την αυτοκριτική που μας αρμόζει και μετά θα πράξουμε αυτό που μας άφησαν οι ένδοξοι πρόγονοί μας να διαφυλάξουμε και να υπερασπίσουμε ;

Σήμερα η μοναδική επιχείρηση που αντέχει ακόμα τα χτυπήματα της φορολογίας και της κρίσης είναι ο τουρισμός. Οι κυβερνώντες αντί να υποστηρίξουν αυτή τη μοναδική είσοδο χρημάτων στη χώρα και να δώσουν ώθηση στον τουριστικό τομέα, λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή την μη εμπιστοσύνη στη Ρωσία και τις αναταραχές αλλού, καταναλώνουν την ώρα τους ψάχνοντας να βρουν πολιτικές που θα φέρουν έσοδα από επιπλέον φορολογήσεις παίρνοντάς τες από τους καταθέτες των τραπεζών και απειλώντας τους  πολίτες με κατασχέσεις ακινήτων και κουρέματα των λογαριασμών τους κάνοντας για άλλη μια φορά το σύστημα να αποτυγχάνει.

Έτσι η χώρα βυθίζεται και πάλι στην ύφεση και την κρίση και ο τομέας του τουρισμού δεν αφήνεται να εξελιχθεί και να καλυτερεύσει οπότε η ζυγαριά του κέρδους και της ζημιάς έρχεται στα ίδια επίπεδα.

Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι δεν θα χρειαστούμε άλλα μνημόνια….. όμως δεν ξεχνάμε το παρελθόν και πόσες φορές το είπε.

Τώρα που υποθηκεύσαμε την Ελλάδα στους ξένους δανειστές τραπεζίτες ήρθαν όλοι να μας πουν ότι έρχεται η ανάπτυξη και η ευημερία του τόπου. Μα καλά για πόσο ηλίθιους μας έχουν πια περάσει!

Λες και εμείς δεν βλέπουμε και δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Το μοντέλο της παγκοσμιοποίησης απέτυχε παταγωδώς. Και τώρα τι κάνουμε όμως ; Ένα ερώτημα δίχως απάντηση εφόσον οι απατεώνες της νέας τάξης έχουν πιάσει γερά τα πόστα και δεν μετακινούνται, με σιγουριά πως έχουν στριμώξει τους λαούς τόσο πολύ που είναι αδύνατο να επαναστατήσουν και να απελευθερωθούν.

Έτσι οι Γερμανοί, με το γνωστό ύφος της τρόικας, απαιτούν από την Ελλάδα να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης, ενώ στη δική τους χώρα το μειώνουν. Οι δικοί μας βέβαια χαμένοι στη δίνη της σαπίλας που τους διαπρέπει σαν να’ ναι οι πιστοί υπηρέτες της Ευρώπης και νομίζοντας ότι κερδίζουν χρόνο, ακολουθούν πιστά τις εντολές τους και εξαπατούν το λαό με τα γνωστά ψεύδη και παραμύθια που του σερβίρουν χρόνια τώρα.

Έτσι η Ελλάδα δεν θα βρει ποτέ το δρόμο προς την ανάπτυξη και την ευημερία. Θέλει πολύ δουλειά και πολύ γερά νεύρα για να γίνει η επανίδρυση του κράτους όπως έλεγε και ο Κώστας Καραμανλής.

Είμαι πολύ περίεργος να δω πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία με τα 600 δισεκατομμύρια και τι άλλο θα γίνει με τους κυρίους αυτούς και τα ομόλογα της Ανατολής. Γιατί εδώ που τα λέμε αν πραγματικά υπάρχουν τότε γιατί δεν  μοιράζουν λίγα στους απελπισμένους Έλληνες πριν να αυτοκτονήσουν και πέσουν από τα μπαλκόνια !

Θα μπορούσα να γράφω πολλά γι αυτό το θέμα αλλά δεν χρειάζεται να του δίνω τόση πολύ δημοσιότητα τέτοιες μέρες που ζούμε.

Εν μέσω Μουντιάλ φυσικά ακούσαμε και ότι κατέβηκε του καθενός για την εθνική μας ομάδα όπου καμία σοβαρή και αληθινή αυτοκριτική για το ποδόσφαιρο της επίκαιρης νίκης και όχι της μακροχρόνιας σοβαρής αθλητικής διοργάνωσης δεν είδα πουθενά. Αν και δεν είμαι ειδικός στα αθλητικά η εθνική μας ομάδα είναι αυτή που είναι με τις αδυναμίες και τις κλίκες που την σπαράζουν χρόνια τώρα όπως γίνεται και στις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου. Όσο βρώμικο είναι το Ελληνικό πρωτάθλημα έτσι πάντα θα είναι και η Εθνική ομάδα, δεν αλλάζει τίποτε τόσο εύκολα στην Ελλάδα σήμερα γιατί το κατεστημένο έχει εγκατασταθεί από πολλές δεκαετίες στον χώρο του αθλητισμού όπως ακριβώς και στον πολιτικό και οικονομικό χώρο.

Ξεχνιόμαστε λοιπόν για λίγες μέρες λόγω ποδοσφαιρικού πυρετού από τη Βραζιλία και εν μέσω καλοκαιρινού καύσωνα πεταγόμαστε κάπου κάπου σε καμιά παραλία για το καθιερωμένο μπανάκι πριν τις κλείσουν όλες και δεν έχει ο Έλληνας πρόσβαση εφόσον είναι στο πρόγραμμα να ξεπουληθούν κι αυτές σε ιδιώτες επενδυτές για να εξοικονομήσει το κατακλεμμένο κράτος έσοδα να ξεπληρώσει τα δανεικά και αγύριστα.

Καυτό καλοκαίρι ξανά για τον Ελληνικό λαό χωρίς να ξέρει τι τον περιμένει τον Σεπτέμβρη όταν οι Ευρωπαίοι αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας και η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά απλά θα εκτελεί τις διαταγές τους εφόσον δεν έχει πια την δύναμη να αντισταθεί και να απαιτήσει αυτά που μας χρωστάει η Γερμανία και όχι τι της χρωστάμε εμείς.

Τόση δουλικότητα από έναν τόσο ένδοξο λαό δεν την περίμενα εν έτη 2014 χωρίς να υπάρχει ούτε ένας πραγματικός ηγέτης που να υπερασπίζει και να απαιτεί, όχι να υπηρετεί.

Αυτό το καλοκαίρι οι εχθροί της Ελλάδας θα αποφασίσουν και τα τελευταία  χτυπήματα κατά της ελεύθερης  επιλογής των χωρών της Ευρώπης γενικά και όχι μόνο της Ελλάδας γιατί αυτό έχουν στο πρόγραμμά τους οι τραπεζίτες τοκογλύφοι της νέας τάξης  ώστε να εξουσιάζουν τους λαούς και να πωλούν τα προϊόντα της ΜΟΣΑΝΤΟ σε όλους, αλλά και να διοικούν αυτοί την κάθε χώρα όπως θέλουν παίρνοντας ότι παράγουν σχεδόν χωρίς να δίνουν καθόλου από τα κέρδη.

Μεγαθήρια εταιρίες έχουν πέσει σαν τα γεράκια πάνω σε Ελλάδα και Κύπρο τώρα που ανακάλυψαν φυσικό αέριο και πετρέλαιο στο υπέδαφος των δύο χωρών μας ξαφνικά και αμέσως μετά την οικονομική κρίση που οι ξένοι κανονίζουν την πολιτική και των δύο. Είναι πολύ παράξενο γιατί εγώ γνωρίζω εδώ και 40 χρόνια για τα πλούσια αποθέματα στο υπέδαφος της Ελλάδας και της Κύπρου και ξαφνικά τώρα ήρθαν και τα ανακάλυψαν οι φίλοι μας και εταίροι που μας απομυζούν με τα ευγενή τους μνημόνια και δανειακές καλοφτιαγμένες κρίσεις που μας επέβαλλαν. Δεν ξεχνώ τις έρευνες ενός πλοίου με Αμερικανούς και Εγγλέζους που ερευνούσε βορειοδυτικά της  Κέρκυρας μεταξύ Εδρεύουσας και Οθωνούς  το 1984 όταν το Ελληνικό κράτος πλήρωνε για τις έρευνες και ενώ βρήκαν ότι ακριβώς υπήρχαν κοιτάσματα, τα αποτελέσματα πήγαν στην Αγγλία και στην Αμερική και όχι στην κυβέρνηση του Ελληνικού κράτους. Δηλαδή οι απατεώνες κορόιδευαν την Ελλάδα από τότε και σήμερα έρχονται να πάρουν αυτό που θέλουν γιατί η κρίση που αυτοί δημιούργησαν τους το δίνει σχεδόν δωρεάν και με τεράστια κέρδη για τις εταιρείες τους.

Πολύ θα ήθελα να δω έναν ηγέτη που να χαρακτηρίζεται από ανδρισμό και όχι δουλικότητα όπως οι σημερινοί και να πετάξει στον Καιάδα τους πουλημένους ανθέλληνες ντόπιους και ξένους και να πάρει η Ελλάδα αυτό που της ανήκει στον κόσμο που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε και δώσαμε τα φώτα και την δημοκρατία που μας πνίγει σήμερα στο λαιμό.

Κ.ΚΑΤΕΧΗΣ

LinkedIn
Share
error: Content is protected !!