ΣΚΕΨΕΙΣ  ΚΑΙ  ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Ο Κώστας Κατέχης γεννήθηκε στην Ερείκουσα το 1957 και μετά το Δημοτικό μετακόμισε στην Αίγινα όπου συνέχισε στο Καποδιστριακό Γυμνάσιο του νησιού για τέσσερα επίσης χρόνια. Το 1973 μετανάστευσε στην Αμερική όπου ζει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη τον περισσότερο καιρό. Η αγάπη του για τα Ελληνικά γράμματα και τις τέχνες τον έκαναν να ασχοληθεί με την λογοτεχνία και την ποίηση όπου για πολλά χρόνια γράφει και αρθρογραφεί σε πολλά ομογενειακά και ορισμένα Ελληνικά έντυπα. Με την ποίηση ξεκίνησε το 1994 όπου και κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή στην Νέα Υόρκη. Σήμερα ασχολείται με την ραδιωφωνία και την αρθρογραφία σε ομογενειακά μέσα και έντυπα. Η εκπομπή στον Hellas FM είναι συνήθως λογοτεχνική και προωθεί πολλούς αξιόλογους ομογενείς καλλιτέχνες , συγγραφείς και ποιητές…….

ΣΚΕΨΕΙΣ  ΚΑΙ  ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
Δεν γονατίζω, δεν προσκυνώ, δεν υποκλίνομαι…. είμαι λεύτερος .

Ξέρω πως σας θυμίζει Καζαντζάκη, αυτόν τον γίγαντα της νεώτερης λογοτεχνικής Ελλάδας . Δεν είναι κακό να δανείζεται κανείς μεγάλα λόγια μεγάλων συγγραφέων. «Δεν πιστεύω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λεύτερος», είπε. Τον φόβο που τίναξε έφτανε μέχρι τον θάνατο, την πίστη την απέρριψε, έτσι λευτερώθηκε.

Η λευτεριά του ξεκινά από την λευτεριά του πνεύματός του, μόνο έτσι κατάφερε να βρει την απόλυτη φύση του ελεύθερου ανθρώπου στην γη. Και μόνο αυτός κατάφερε να προσεγγίσει την ανθρώπινη πλευρά του Θεού με το Χριστό που ήρθε να σώσει την ανθρωπότητα πιο φτωχός και από τον φτωχό.

Δεν θα παραθέσω τα χίλια δυο αληθινά και σοβαρά ερωτήματα που ανέβασε ο μεγάλος στοχαστής Καζαντζάκης για το Θεό και τη θρησκεία που παρακινεί και εξουσιάζει τις μάζες των ανθρώπων μέχρι σήμερα, αλλά θα σταθώ σε λίγα κοινά και λογικά στεκούμενα για την σημερινή εποχή και τον κόσμο που ζούμε.

Σαν απλός και λιγοστός καταθέτης σκέψεων και λογισμών και με τις λίγες ή πολλές εμπειρίες που απέκτησα στο πέρασμα των χρόνων, λέω να κάνω μια παρένθεση στην καθημερινότητα και να τολμήσω να ξεχωρίσω τους Θεούς από τους ανθρώπους.
Ναι, έτσι καλά το διαβάσατε, να ξεχωρίσω τους Θεούς από τους ανθρώπους.
Μια και το Πάσχα πέρασε, η θα το έλεγα Ελληνικότερα Λαμπρή, μπορούμε τώρα να συζητήσουμε τα των εκκλησιών και θρησκειών, με τα των κρατικών και εθνικών δικαιώματα και καθεστώτα.

Η Ελλάς δυστυχώς είναι το μοναδικό κράτος του δυτικού πολιτισμού και ημισφαιρίου το οποίον έχει ένα Θεοκρατούμενο και Θεοκρατικό καθεστώς από καταβολής Χριστιανισμού μέχρι σήμερα. Το κράτος συντηρεί αυτό το καθεστώς οικονομικά και θεσμικά και με πολλές ελαφρύνσεις γιατί έτσι συμφέρει την πολιτική καθεστηκυία τάξη να παραμείνει στην εξουσία και να κυβερνά .

Από ανέκαθεν οι κληρικοί και κάθε είδους ιερωμένοι πληρούν κάθε είδους προδιαγραφές για να εξουσιάζουν το λαό και γενικά τις μάζες, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάθε είδους κυβερνώντες και να διατηρούνται στην εξουσία όσο αυτό προσφέρεται από τα μεγάλα συμφέροντα που πραγματικά εξουσιάζουν τις χώρες.

Η εκκλησίες κάνουν μεγάλη εκδούλευση στους άρχοντες και αυτοί τους το ξεπληρώνουν.
Ας μην αρχίσω τώρα για τα παραμύθια των θρησκειών, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, όπου με φοβέρες και ψέματα θέλουν να έχουν τον κόσμο γονατιστό να σέρνεται στα πόδια του Θεού που η απόδειξη της φύσης του είναι πολύ μπερδεμένη με την ιστορία και τις γραφές .

Εδώ έγινε η μεγάλη σύγκρουση με το Ελληνικό πνεύμα και πολιτισμό ο οποίος ξεπερνούσε ακόμα και αυτό που πολλοί το λένε Θεϊκό και ελευθέρωνε τον άνθρωπο και τον έκανε ανώτερο ακόμα και από τον ίδιο τον κάθε Θεό. Πες τε μου αλήθεια τόσος κόσμος που πάει στις εκκλησίες μια η δυο φορές το χρόνο πάνε από πίστη η από συνήθεια;
Η σύγκρουση λοιπόν του Ελληνισμού με τον Χριστιανισμό ακόμα κρατεί από τον Μέγα Κωνσταντίνο μέχρι σήμερα.

Μην ξεχνάμε ότι η θρησκεία μας επεβλήθη στους ανθρώπους με τη βία και τη φωτιά. Είναι τόσα πολλά που μας κρύβει η Ιστορία για την επέλαση του Χριστιανισμού που αν πραγματικά ερχόταν ο Χριστός στη γη θα τρόμαζε από την κατάντια της διδαχής του και που κατέληξε.

Αντί ο κόσμος να προοδεύει για το καλό και την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής του, παρακαλεί σερνόμενος για κάτι που οι παπάδες του προτείνουν και τον απομυζούν. Δεν υπάρχει χειρότερη προσβολή για τον ίδιο τον Χριστό από τα χρυσά, τις λιμουζίνες, τα φαγοπότια, τα πλούτη και τις καταθέσεις τις εκκλησίας.

Από την άλλη πλευρά το μεγαλείο του Ελληνικού πνεύματος των αρχαίων αλλά και των λίγων Ελλήνων που έχουν απομείνει στη γη, μας δείχνει ότι τα λόγια του Χριστού ειπώθηκαν πολύ νωρίτερα από αυτόν από πολλούς Έλληνες σοφούς , αλλά η εκκλησία και η θρησκεία γενικά δεν τα τηρεί και δεν συμμερίζεται την φτωχή και λιτή παρουσία του Ιησού στον κόσμο, αλλά έγινε η εξουσία που καθορίζει τη ζωή και την μη εξέλιξη του ανθρώπου, μόνο για να τον έχει στα πόδια της σκλάβο και αμαθή. 


 Τι είναι σήμερα όπως μας παρουσιάζεται η θρησκεία μας μπροστά στην διδασκαλία του Ιησού; Τι σχέση έχουν τα χρυσά και τα βαλάντια μπροστά στο μοναδικό χιτώνα του Χριστού; Τι σχέση έχουν οι τρομερές εξουσίες των υψηλά ιστάμενων ιερωμένων με την εξουσία του μοναχικού και πάμπτωχου Ιησού;
Τι ακριβώς γιορτάσαμε το Πάσχα με τα βεγγαλικά και τους τραυματίες και σκοτωμούς, και το φαγοπότι με αρνιά και σουβλάκια μέχρι σκασμού;

Τι ακριβώς σημαίνουν όλα αυτά με την σημερινή σύγκρουση του Χριστιανισμού με τον Ελληνισμό, όπου και οι δύο πλευρές έχουν ξεφύγει εντελώς από την αποστολή τους και η σύγκρουση που ξεκίνησε εδώ και πολλούς αιώνες κατάφεραν να την ευτελίσουν και από τις δύο πλευρές ώστε να επικρατήσει το χάος και η αμόρφωτη ιδεολογία των νεοελλήνων για τον Χριστιανισμό, αλλά και την Ελληνική μας κληρονομιά.
Η προσπάθεια είναι τιτάνια για να επικρατήσουν οι μεν από το μεγάλο φαγοπότι και να προσαρτήσουν όλο και περισσότερη μάζα ανθρώπων ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των μεγάλων.


Προσδιορισμένοι στην Χριστιανική μάχη για την επιρροή των μαζών και την απελληνοποίηση των Ελλαδιτών, η εκκλησία και ο κλήρος γενικά εφεύρε πολλές και διαφορετικές μεθόδους παραπλάνησης και κοροϊδίας των φτωχών πιστών και με διάφορα τεχνάσματα όπως, εικόνες που δακρύζουν, μαρτυρίες τάχα θαυμάτων και πολλά άλλα, μέχρι και την μεταφορά του Αγίου φωτός προς μεγάλη ευχαρίστηση των κοιλαράδων ιερωμένων με αεροπλάνα από την Ιερουσαλήμ μέχρι κάθε πόλη της Ελλάδας, την οποία παρακαλώ πληρώνει το υπουργείο εξωτερικών για όλες τις πτήσεις της μεταφοράς.
Και εδώ που τα λέμε γιατί να χρειάζεται να ανάψει το φως κάθε χρόνο;

Δηλαδή μια φορά που άναψε δεν αρκεί να μείνει για πάντα αναμμένο; Πρέπει να το σβήνουμε και να το ξανακουβαλάμε με άδειο αεροπλάνο 747 Μπόινγκ της Ολυμπιακής; Εκτός αν ανάβει και κρατεί μόνο ένα χρόνο, οπότε εδώ μιλάμε για ένα ακόμη θαύμα!
Μέχρι πότε λοιπόν θα εμπαίζεται ο Ελληνισμός και με τεχνάσματα σαν του Αγίου Φωτός θα πολεμιέται το πραγματικό ΦΩΣ το Αρχαίο και Αθάνατο, το ωραίο και το Αληθινό;
Ανάβει λέει μόνο του και ύστερα από μεγάλο τσακωμό με τους Αρμένιους και τους άλλους και με την συνοδεία Ισραηλινής αστυνομίας πάει στο αεροδρόμιο.

Έχετε δει την ντροπή του Ναού της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ και το ξύλο που πέφτει μεταξύ τους ποιος θα αρπάξει πρώτος το «Άγιο Φως», και ποιος θα μπει πρώτος στην τρύπα που ανάβει το φως μόνο του; Μα γιατί δεν ανάβει μπροστά σε όλους να ησυχάσουν !
Δηλαδή η Ολυμπιακή φλόγα που ανάβει στην Ολυμπία τι είναι; Αγία Φλόγα;


Εγώ που άναβα μικρός φωτιές με ένα χοντρό γυαλί με το φως του Ήλιου, τι είμαι;
Με την τριβή του ξύλου και με την σπίθα με δύο πέτρες άναβα φωτιά όταν ήμουν πρόσκοπος στην Αίγινα τι με κάνει;
Το αεροπλάνο γιατί το βάλανε από το 2002 και έγινε έθιμο τώρα τελευταία;

Πριν που δεν υπήρχαν αεροπλάνα μεταφερόταν με βαπόρια αλλά έφτανε κατόπιν εορτής. Αλλά και πριν τα βαπόρια το «Άγιο Φως» δεν ερχόταν ποτέ.
Για να εξαφανίσουν λοιπόν το πραγματικό Μέγα Φως το Ελληνικό σήμερα ανακάλυψαν άλλον έναν τρόπο για να το κάνουν.
Οι Θεοί λοιπόν και οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές μεθόδους να επιβάλλουν αυτό που θέλουν χρησιμοποιώντας ο ένας τον άλλον.

Πόσο δίκιο είχε ο μεγάλος φιλόσοφος και στοχαστής Φρίντριχ Νίτσε όταν είπε «δεν ξέρω ποιος είναι πιο ηλίθιος, ο άνθρωπος που έκαμε το Θεό, η ο Θεός που έκαμε τον άνθρωπο».
Έφτασε λοιπόν η ώρα να αποτινάξουμε τα δεσμά που μας δένουν αιώνες τώρα και να ξεχωρίσουμε το πραγματικό ΦΩΣ.

ΤΟ Φως των Θεών και των Ελλήνων, το Φως που πηγάζει από τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και όλους τους φωτισμένους σοφούς που απελευθέρωσαν τον άνθρωπο.

Είναι η ώρα να εξετάσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε τα αρχαία γραφτά των δικών μας προγόνων και να πάρουμε τα μηνύματα που κάνουν τον Έλληνα ανώτερο και αναντικατάστατο στον πλανήτη.
Ας αφήσουμε τους «φτωχούς τω πνεύματι» να σέρνονται και να γεμίζουν τα παγκάρια και εμείς ας ξεκινήσουμε να ξαναφέρουμε το Ιερό και ανυπέρβλητο Αρχαίο Φως ξανά στη ζωή μας για να μας δείξει το δρόμο της ελευθερίας και της ποιότητας.

Ας σεβαστούμε τον φτωχό Ιησού και ας μην τον βασανίζουμε κάθε χρόνο σταυρώνοντάς τον και βασανίζοντάς των προς όφελος της πάμπλουτης εκκλησίας και των κοιλαράδων ιερωμένων.
Είμαστε μια χώρα με τον μέγιστο πολιτισμό στον κόσμο και ακόμα δεν καταφέραμε να ξεχωρίσουμε το κράτος με την θρησκεία.

Αυτός ο ανυπέρβλητος αθάνατος και μοναδικός πολιτισμός στον πλανήτη…. καταρρακώνεται από μεσαιωνικά και προπατορικά «αμαρτήματα», και ο Έλληνας χάνεται σερνόμενος σε πλατείες και παζάρια των εχθρών του.

Σαν Έλληνες ας σεβαστούμε όποιον Θεό θέλει ο καθένας , αλλά πρωτίστως ας σεβαστούμε την Ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και το πνεύμα το Αθάνατο, το αληθινό, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΕΧΗΣ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

LinkedIn
Share
error: Content is protected !!