ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Κώστας Κατέχης γεννήθηκε στην Ερείκουσα το 1957 και μετά το Δημοτικό μετακόμισε στην Αίγινα όπου συνέχισε στο Καποδιστριακό Γυμνάσιο του νησιού για τέσσερα επίσης χρόνια. Το 1973 μετανάστευσε στην Αμερική όπου ζει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη τον περισσότερο καιρό. Η αγάπη του για τα Ελληνικά γράμματα και τις τέχνες τον έκαναν να ασχοληθεί με την λογοτεχνία και την ποίηση όπου για πολλά χρόνια γράφει και αρθρογραφεί σε πολλά ομογενειακά και ορισμένα Ελληνικά έντυπα. Με την ποίηση ξεκίνησε το 1994 όπου και κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή στην Νέα Υόρκη. Σήμερα ασχολείται με την ραδιωφωνία και την αρθρογραφία σε ομογενειακά μέσα και έντυπα. Η εκπομπή στον Hellas FM είναι συνήθως λογοτεχνική και προωθεί πολλούς αξιόλογους ομογενείς καλλιτέχνες , συγγραφείς και ποιητές…….

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Λόγω της γιορτής του <<Αγίου>> Κωνσταντίνου και της μάνας του Ελένης και χωρίς να θέλω να θίξω και να μειώσω κανέναν με τα ονόματα αυτά, θα ήθελα να κάνω μια μικρή διευκρίνιση και διόρθωση για την ημέρα αυτήν που μου εύχονται πολλοί χρόνια πολλά.

Πέρασαν 1705 χρόνια από το ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ και 1680 χρόνια από τον θάνατο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα, του στυγερού και αδίστακτου αιμοσταγή καταστροφέα του Ελληνικού Πνεύματος και Πολιτισμού που άκουγε στο όνομα…. Φλάβιος Βαλέριος Αυρήλιος Κωνσταντίνους (Flavius Valerius Aurelius Constantinus.

Το όνομα μου είναι ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και είναι λαμπερό και υπέροχο γιατί έτσι κατάφερα να το κάνω εγώ.

Εγώ του έδωσα Λάμψη και νόημα.

Εγώ του έδωσα Ζωή και Φως παρμένο από τους αληθινούς προγόνους μου και πατέρες της Ελληνικής και Δοξασμένης γης του Περικλή, του Πλάτωνα, του Μεγαλέξανδρου, του Αριστοτέλη και όλων των άλλων Πεφωτισμένων ΕΛΛΗΝΩΝ που έδωσαν το ΦΩΣ στον κόσμο μας.

Εγώ γιορτάζω κάθε μέρα τον Ήλιο και το Φως του Δία και του Απόλλωνα.

Εγώ γιορτάζω κάθε μέρα τη Ζωή την Αγάπη τον Έρωτα την Καλοσύνη την Αξιοπρέπεια την Δημιουργία το Ελληνικό Μεγαλείο και την Αδελφοσύνη των ανθρώπων.

Με πείρε πάνω από πενήντα χρόνια να ελευθερωθώ και να σηκώσω τα χέρια προς τον Ουρανό για να νοιώσω το την πραγματική Σοφία και Μαγεία των Λόγων του Ομήρου του Αριστοτέλη του Θαλή και τόσων άλλων.

Την 21η Μαΐου η θρησκεία που ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας επέβαλε με φωτιά και θάνατο γιορτάζει τον πιο αδίστακτο δολοφόνο των Ελλήνων ο οποίος ακόμα και στα τελευταία του διέταξε να δολοφονηθεί ο γιός του Κρίσπος που είχε αποκτήσει με την πρώτη του σύζυγο Μινερβίνη επειδή πίστευε ότι αυτός είχε ερωτική σχέση με την δεύτερη και πολύ νεότερη σύζυγό του Φαύστα .

Πόσο άγιος είναι ένας Αυτοκράτωρας που εξανδραποδίζει τον εχθρό του (που είναι και κουνιάδος του)που επιβουλεύεται τον θρόνο του…!!!!

Διαβάζουμε από την Ιστορία……

<<Τελικά οι δύο αντίπαλοι συναντήθηκαν στις 28 Οκτωβρίου 312 μ.Χ. στη Saxa Rubra, επάνω στη Φλαμινία οδό και κοντά στη Μιλβία γέφυρα του ποταμού Τίβερη.

Ο Μαξέντιος αρχικά είχε αποφασίσει να κλειστεί στα ισχυρά τείχη της Ρώμης και να υποχρεώσει τις δυνάμεις του Κωνσταντίνου να αναλωθούν σε πολιορκία.

Όμως άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να αντιμετωπίσει ανοιχτά τον αντίπαλό του. Στη μάχη που ακολούθησε οι Πραιτοριανοί του Μαξέντιου προέβαλαν σθεναρή αντίσταση.

Όμως η άριστη στρατηγική του Κωνσταντίνου, ο εξαιρετικός προγραμματισμός των κινήσεων του ιππικού και ο ενθουσιασμός των στρατιωτών, κυρίως των χριστιανών, που καταλάβαιναν ότι από τη μάχη αυτή εξαρτάτο το μέλλον της θρησκείας τους, αποδεκάτισαν το στρατό του Μαξέντιου.

Το όραμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Λεπτομέρεια από τοιχογραφία του Ραφαήλ στο Βατικανό

Ο ίδιος ο Μαξέντιος πνίγηκε με πολλούς άλλους στρατιώτες στον Τίβερη.

Κατά διαταγή του Κωνσταντίνου το πτώμα του ανασύρθηκε και, αφού αποκεφαλίστηκε, το κεφάλι του καρφώθηκε σε ένα παλούκι και περιφέρθηκε στους δρόμους της Ρώμης.

Ο Μαξέντιος ήταν αδερφός της γυναίκας του Κωνσταντίνου, της Φαύστας>>

Θα έδειχνε ποτέ ο Χριστός (άν υπήρξε !) όραμα σε έναν Αυτοκράτωρα Χ Ρ για να σκοτώσει τον απέναντι στρατό και και τον κουνιάδο του…..?

Η Ορθόδοξη εκκλησία τον ανακήρυξε΄<<άγιο>> αλλά η Ρωμαιοκαθολική δεν τον ανακήρυξε για αυτό το λόγο. Βέβαια όλοι οι <<Άγιοι και Αγίες>> μας δεν πάνε πίσω …..αν κυττάξουμε λίγο Ιστορία θα μάθουμε πολλά… (διαβάζονταςτα συναξάρια των αγ(ρ)ίων) μαθαίνουμε πολλά ).

Σας ευχαριστώ λοιπόν για τις θερμές ευχές σας και θέλω να πιστεύω ότι και σεις συμμερίζεσθε τις σκέψεις μου και την αξιοπρεπή τοποθέτηση στο όνομα μου σαν ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ….

Είμαι σίγουρος ότι μετά από 1700 χρόνια μπορούμε να αποκαταστήσουμε πολλά Ιστορικά και πολιτιστικά ψεύδη που μέχρι σήμερα καταδυναστεύουν και αποπροσανατολίζουν τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ από την Ιστορική πραγματικότητα.

Δεν φοβάμαι να το φωνάξω και να συγκρουστώ με οποιοδήποτε θρησκευτικό ή άλλο κατεστημένο για να υποστηρίξω την απαρχή της γιορτής μου, του Κωνσταντίνου σαν ένα νέο ξεκίνημα που έχει να κάνει με την ΖΩΗ και το ΦΩΣ το ΕΛΛΗΝΙΚΟ και μόνον ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΤΕΧΗΣ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 2014

 

LinkedIn
Share
error: Content is protected !!