ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΙΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ…… ΑΚΟΜΑ ΟΜΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙ

Ο Κώστας Κατέχης γεννήθηκε στην Ερείκουσα το 1957 και μετά το Δημοτικό μετακόμισε στην Αίγινα όπου συνέχισε στο Καποδιστριακό Γυμνάσιο του νησιού για τέσσερα επίσης χρόνια. Το 1973 μετανάστευσε στην Αμερική όπου ζει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη τον περισσότερο καιρό. Η αγάπη του για τα Ελληνικά γράμματα και τις τέχνες τον έκαναν να ασχοληθεί με την λογοτεχνία και την ποίηση όπου για πολλά χρόνια γράφει και αρθρογραφεί σε πολλά ομογενειακά και ορισμένα Ελληνικά έντυπα. Με την ποίηση ξεκίνησε το 1994 όπου και κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή στην Νέα Υόρκη. Σήμερα ασχολείται με την ραδιωφωνία και την αρθρογραφία σε ομογενειακά μέσα και έντυπα. Η εκπομπή στον Hellas FM είναι συνήθως λογοτεχνική και προωθεί πολλούς αξιόλογους ομογενείς καλλιτέχνες , συγγραφείς και ποιητές…….

ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΙΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ…… ΑΚΟΜΑ ΟΜΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙ
Αν κοιτάξουμε την ιστορία με όλα τα ψέματά της, ένα θα βρούμε ότι είναι αληθινό……. όλοι οι άλλοι λαοί πριν από τρις χιλιάδες χρόνια, είχαν τη βούληση να κατακτήσουν την Ελλάδα και να καθυποτάξουν τον Ελληνισμό και όλο του το μεγαλείο.
Ζήλεψαν την Ελλάδα από τα βάθη της Ασίας μέχρι την Ιβηρική χερσόνησο.
Ζήλεψαν την Ελλάδα από την Κριμαία ως την Αλεξάνδρεια.
Το ανυπέρβλητο μεγαλείο της Ελληνικής γνώσης, σοφίας, ελευθερίας και δημιουργίας θέλησαν να κατακτήσουν όλοι οι βάρβαροι και αμόρφωτοι λαοί του κόσμου γιατί το Ελληνικό πνεύμα ήταν και είναι μέχρι σήμερα η αρχή και το τέλος της ζωής μας.
Πρώτοι ξεκίνησαν οι Πέρσες , με τον ίδιο τον Δαρείο και κατόπιν ο Μαρδόνιος, ο Κύρος, ο Ξέρξης και ο Αρταξέρξης.
Οι Πέρσες με δικαιολογία ότι οι Έλληνες βοήθησαν την Ιωνική επανάσταση ξεκίνησαν την πρώτη εκστρατεία το 492 π Χ με τον Μαρδόνιο και μετά τον θάνατο του Δαρείου ο Ξέρξης επιτέθηκε στην Ελλάδα το 480 π Χ με τα γνωστά αποτελέσματα υπέρ των Ελλήνων οι οποίοι νίκησαν τους Πέρσες και έτσι υπεγράφη η συνθήκη του Καλλία και έληξε ο πόλεμος.
Εδώ θα μεταφέρω μία από τις φοβερότερες ιστορικές αλήθειες, όπως γράφει ο Ηρόδοτος, ότι στην μάχη του Μαραθώνα σκοτώθηκαν 6.400 Πέρσες και μόνον 192 Αθηναίοι.
Μετά το 492 π. Χ και την αποτυχία του Μαρδόνιου συνέχισαν ο Δάτης και ο Αρταφέρνης το 490 π.Χ και στην συνέχεια ο Ξέρξης με τα γνωστά αποτελέσματα.
Η Ελλάδα επέζησε των Περσικών επιδρομών και συνέχισε να μεταδίδει το Φως και την μαγεία της γνώσεις μέχρι που ήρθαν οι Ρωμαίοι και η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συρρίκνωσε ότι Ελληνικό και θαυμαστό υπήρχε και το κατέστρεψε σταδιακά με την βοήθεια της νέας επίσημης θρησκείας του Ρωμαϊκού Παπικού κράτους.
Δυναστείες όπως των Κλαυδίων, των Ιουλίων, των Φλαβίων, των Αντωνίνων με τους Τιβέριο, Καλιγούλα, Κλαύδιο, Νέρων, Βεσπασιανό, Τίτο, Δομιτιανό, Νέρβα, Τραϊανό, Ανδριανό, Αντωνίνο και Μάρκο Αυρήλιο με τον Κόμοδο, προσπάθησαν με κάθε μέσον να εξαφανίσουν τον Ελληνιστικό πολιτισμό και σοφία.
Αμέσως μετά οι Βυζαντινές δυναστείες του Κωνσταντίνου, του Βαλεντινιανού, του Θεοδόσιου, του Λέοντα, του Ιουστίνου, του Φωκά, των Ισαύρων , του Ιουστινιανού, των Κομνηνών, των Αγγέλων, των Παλαιολόγων.
Πουθενά στην Βυζαντινή Ιστορία δεν αναφέρεται η Ελλάδα και οτιδήποτε Ελληνικό. Όλα έχουν να κάνουν με το Θεοκρατούμενο κράτος των Αυτοκρατόρων και των Πατριαρχών του Φαναριού.
Εδώ οι περισσότεροι Ανθέλληνες βυζαντινοί που με το απέραντο κράτος των Ρωμανών του Βυζαντίου έβαλαν και την τελική ταφόπλακα σε ότι Ελληνικό περίσσευε εκείνη την εποχή.
Κατόπιν η Οθωμανική αυτοκρατορία των Σελτζούκων Τούρκων που άλωσε την εγκαταλειμμένη Πόλη και μαζί με το Φανάρι διοίκησε σχεδόν 400 χρόνια. Εκεί ζούσαν καλά μόνο οι Τούρκοι και οι ιερείς και οι δεσποτάδες.
Παρόλα αυτά όμως ο Έλληνας επέζησε. Κράτησε κάτι μέσα του και το μετέδιδε στους νεότερους. Η αρχαία φλόγα ζούσε και έκαιγε.
Τούρκοι, Αγαρηνοί, Φράγκοι. Ούννοι, Βούλγαροι και τόσοι άλλοι , ούτε και αυτοί τα κατάφεραν.
Ακόμα και οι Σταυροφόροι με δικαιολογία την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων λεηλάτησαν ότι Ελληνικό και φυσικά και άλλων ότι υπήρχε και είχε απομείνει.
Η Αναγέννηση με τις Ελληνικές σχολές και το πνεύμα των Αρχαίων προγόνων μας άρχισε να λάμπει στην Ευρώπη που είχε κουραστεί από τον Μεσαίωνα και με τους Έλληνες τις διασποράς άναψε η σπίθα για λευτεριά από τους Τούρκους.
Η επανάσταση του 21 ήρθε να δώσει λίγη ελπίδα στον πραγματικό εναπομείναντα Έλληνα αλλά και αυτό το νεοσύστατο κρατίδιο πέρασε στα χέρια των μισελλήνων μετά από την δολοφονία του Καποδίστρια και την φυλάκιση του Κολοκοτρώνη και τόσων άλλων ηρώων της επανάστασης.
Μετά ήρθαν οι Γερμανοί, κατοχή , εμφύλιος και τα επακόλουθα. Η πατρίδα μας ισοπεδώθηκε από άκρη σε άκρη. Γερμανοί και σύμμαχοι έκαναν ότι μπορούσαν για την εξαφάνιση κάθε τι Ελληνικού και μεγαλειώδους. Τα πιο πολλά αρχαία μνημεία κατεστράφησαν και εξαφανίστηκαν κατά την κατοχή και ποτέ κανείς δεν μίλησε γι αυτό. Η μεγαλύτερη καταστροφή έγινε στη Σπάρτη όπου εκεί πραγματικά εξαφάνισαν τα πάντα, είναι δυνατόν σήμερα μετά από τόση ένδοξη ιστορία να μην υπάρχει ούτε μία πέτρα από την αρχαία Σπάρτη πουθενά ; Αλλά και εδώ έμεινε μια σπίθα και η φλόγα δεν σβήστηκε εντελώς. Οι Γερμανοί με δύο πολέμους και τα φαντάσματα των Βαλκανίων δεν έδωσαν περιθώριο στην μικρή Ελλάδα ούτε ανάσα να πάρει…..
Όπως ο Σλήμαν έκλεβε τα αρχαία της Τροίας και τα μετέφερε στην Γερμανία ντύνοντας την σύζυγό του με τα χρυσά που έβρισκε στις ανασκαφές και εκείνη τα έφερνε εκεί, έτσι και οι Ευρωπαίοι ξεκολλούσαν και έκοβαν τα αγάλματα και τους Παρθενώνες και τα μετέφεραν στα μουσεία τους τάχα πως είναι δικά τους, με τη βούλα του κάθε κατακτητή.
Ο κατάπτυστος Έλγιν που ήταν και Λόρδος, μπράβο στους Εγγλέζους, μήπως έχουν και τίποτε άλλο να προσφέρουν στην ανθρωπότητα ! με την συγκατάθεση των Τούρκων κατακτητών έκλεψε ότι καλύτερο υπάρχει από την παγκόσμια κληρονομιά του Παρθενώνα χωρίς ντροπή και αιδώ και οι συμπατριώτες του τα δέχτηκαν και τα κρατούν ακόμη δίχως την παραμικρή συνείδηση ευθύνης και σεβασμού προς την παγκόσμια Ιστορία των Ελλήνων που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα.
Στις τρεις χιλιάδες χρόνια που βάλλεται η Ελλάδα και ο Ελληνισμός , όλοι ανεξαιρέτως οι σύμμαχοί μας, εταίροι και γείτονες μας, δεν μας βοήθησαν ποτέ και σε καμία περίπτωση όσο και αν χρειαζόμαστε την βοήθειά τους και όσο κι αν υπέφερε ο Έλληνας σε πάμπολλες καμπές της ένδοξης Ιστορίας μας. Αντιθέτως όσοι μας παρίσταναν τους φίλους μας μαχαίρωσαν πισώπλατα πολλές φορές για να πάρουν και να καταστρέψουν με τη σειρά τους ότι μεγάλο και ανυπέρβλητο υπήρχε στην Ελληνική ιστορία και επικράτεια, από την ζήλια και τον φθόνο προς το Ελληνικό, όπου το μόνο που απέδειξε ήταν πόσο βάρβαροι είναι οι πολέμαρχοι του Ελληνισμού.
Και οι προδότες και οι φονιάδες του Ελληνισμού ήταν πάντοτε πολύ περισσότεροι των ηρώων και των αγωνιστών του περήφανου Λαού μας και Έθνους.
Εντύπωση προκαλεί ότι με τόσα χρόνια τουρκοκρατίας ούτε ένας Έλληνας προσκύνησε τον Μωαμεθανισμό σαν άλλους λαούς π.χ. τους Αλβανούς που 80 % έγιναν μουσουλμάνοι. Αυτό αποδεικνύει την Ελληνικότητα των «Γραικών» και την αγάπη τους για την Ελλάδα.
Δεν τα κατάφεραν λοιπόν μέχρι σήμερα αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους βάρβαρους που δεν έχουν αλλάξει από τότε, να συνεχίζουν να ψάχνουν τρόπους για να εξαφανίσουν το ανυπέρβλητο Ελληνικό Θαύμα που ελευθερώνει την σκέψη και δημιουργεί την ομορφιά και το κάλλος του σύμπαντος.
Με την κακιά ψυχή των Περσών, με την πανουργία των Ρωμαίων, με την καταστροφή των Βυζαντινών, με την βαρβαρότητα των Οθωμανών, με την απανθρωπιά των Ούννων, των Γερμανών, των Αγαρηνών, με την απάθεια των Εγγλέζων και των Αμερικανών, δεν κατάφεραν ακόμα να φέρουν εις πέρας το όνειρο των ζηλόφθονων Αττίλων και έτσι σήμερα κατήλθαν με την μεγαλεπήβολη ιδέα του εξουθενωτικού οικονομικού πολέμου ο οποίος είναι ο πιο εξοντωτικός και επιτυχής των όλων προηγουμένων στο πέρασμα των αιώνων.
Χρόνια δουλεύανε οι τραπεζίτες και οικονομικοί οίκοι οι οποίοι κατάφεραν να εξουσιάζουν χώρες σαν την Αμερική, την Αγγλία, την Γερμανία και έτσι να μπορούν να τις προστάζουν για ότι τους συμφέρει και σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Κατάφεραν να καθυποτάξουν και την Ευρώπη φυσικά και με τον τρόπο αυτό έχουν βάλει στόχο την Ελλάδα και τον απανταχού Ελληνισμό ώσπου να τα αφομοιώσουν και να μας εξαφανίσουν μέσα στην ίδια υποκουλτούρα και ανιστόρητη φθορά την οποίαν έχουν και οι ίδιοι εφόσον ακόμα όλοι οι άλλοι λαοί εκτός των πραγματικών Ελλήνων, έχουν μείνει στα ίδια βαρβαρικά επίπεδα και έχουν μόνο προοδεύσει σε οικονομική δύναμη και στρατιωτική ισχύ που τους κάνει να νομίζουν ότι είναι δυνατοί.
Όμως η σπίθα υπάρχει. Υπάρχει σε πολλούς πραγματικούς Έλληνες σήμερα που είναι έτοιμοι να μεταλαμπαδεύουν το αιώνιο Ελληνικό Φως και Πνεύμα. Σε όσους δεν προσκύνησαν και δεν παρασύρθηκαν από τα αργύρια του εχθρού. Η Φλόγα υπάρχει και καίει αιώνια γιατί αυτό που μας άφησαν οι Αρχαίοι είναι η πελώρια κληρονομιά που ελευθερώνει τον άνθρωπο και το πνεύμα και ξετυλίγει την σκέψη της δημιουργίας και της ικανότητας που ο άνθρωπος πραγματικά διαθέτει.
Είμαστε οι πραγματικοί Έλληνες, κληρονόμοι της πιο πλούσιας και βαριάς ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΣ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ . Όσες χιλιάδες χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν μας πολεμήσουν, ότι όπλα κι αν χρησιμοποιήσουν, το ΦΩΣ είναι τόσο μεγάλο και λαμπρό, που δεν πρόκειται να σβήσει όσοι αιώνες και όσες χιλιετίες κι αν περάσουν. Ας κρατήσουμε την γλώσσα αναλλοίωτη, ας κρατήσουμε τα τραγούδια και τους χορούς, ας κρατήσουμε τους σοφούς και τους ήρωες, ας κρατήσουμε την τέχνη και το θέατρο. Ας κρατήσουμε την Ελλάδα ψηλά ακόμα κι αν χρειαστεί να δώσουμε και τη ζωή μας γι αυτήν ….. ο κλήρος έπεσε σε μας και είμαστε ο λαός που θα δώσει μάθημα στους βαρβάρους του σήμερα.

από τον ΤΟΙΧΟ που γκρεμίστηκε

Κ.Δ.ΚΑΤΕΧΗΣ

 

LinkedIn
Share
error: Content is protected !!