Τυφλὰς ἐν αὐτοῖς ἐλπίδας κατῴκισα

Ο Κώστας Κατέχης γεννήθηκε στην Ερείκουσα το 1957 και μετά το Δημοτικό μετακόμισε στην Αίγινα όπου συνέχισε στο Καποδιστριακό Γυμνάσιο του νησιού για τέσσερα επίσης χρόνια. Το 1973 μετανάστευσε στην Αμερική όπου ζει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη τον περισσότερο καιρό. Η αγάπη του για τα Ελληνικά γράμματα και τις τέχνες τον έκαναν να ασχοληθεί με την λογοτεχνία και την ποίηση όπου για πολλά χρόνια γράφει και αρθρογραφεί σε πολλά ομογενειακά και ορισμένα Ελληνικά έντυπα. Με την ποίηση ξεκίνησε το 1994 όπου και κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή στην Νέα Υόρκη. Σήμερα ασχολείται με την ραδιωφωνία και την αρθρογραφία σε ομογενειακά μέσα και έντυπα. Η εκπομπή στον Hellas FM είναι συνήθως λογοτεχνική και προωθεί πολλούς αξιόλογους ομογενείς καλλιτέχνες , συγγραφείς και ποιητές…….

<<Πάντ᾽ ἐκκάλυψον καὶ γέγων᾽ ἡμῖν λόγον,
ποίῳ λαβών σε Ζεὺς ἐπ᾽ αἰτιάματι,
οὕτως ἀτίμως καὶ πικρῶς αἰκίζεται·
δίδαξον ἡμᾶς, εἴ τι μὴ βλάπτει λόγῳ.>>

ΑΙΣΧΥΛΟΣ—ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ

Είναι φανερό σήμερα παρακολουθώντας όλους γενικά τούς πολιτικούς ότι όλοι ενώ προεκλογικά έλεγαν τόσα και τόσα,όταν πείραν την καρέκλα,άλλαξαν δραματικά θέσεις και απόψεις πού τουλάχιστον εμένα μου έκανε φοβερή εντύπωση πώς  το έκαναν και ο χυδαίος τρόπος που φέρθηκαν όχι μόνο προς τους ψηφοφόρους τους αλλά και στό Λαό τους ολικά.

Χωρίς ούτε ένα ίχνος ντροπής ,και φυσικα δίχως κανένας από αυτούς να νοιάζεται για την πολιτική του καριέρα,εφ΄όσον τα ΜΜΕείναι όλα δικά τους και η υποστήρηξη είναι δεδομένη…..γιατί όλοι είναι εκεί τοποθετημένοι για να υπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Είπαν καί υποσχέθηκαν και ανέλαβαν ευθύνες να καθαρίσουν τούς κόπρους τού Αυγεία και να ανασυντάξουν το κράτος και να νοικοκυρέψουν την πολιτεία.

Αμέσως μετά το όργιο τών Ολυμπιακών Αγώνων,και τά δισεκατομύρια που σπαταλήθηκαν δήθεν για την ασφάλεια τους ….κατάφερε ο παμπόνηρος Κώστας Σημίτης και ένα μήνα πριν τών εκλογών να παραδώσει την αρχηγία στον άπειρο Γιώργο Παπανδρέου που απλά είχε χρηματίσει Υπουργός Εξωτερικών,και φυσικά ετύνχανε να είναι γιός του Ανδρέα.

Αντί να μείνει ο Σημίτης και να χρεωθεί το χάσιμο των εκλογών ,ώστε έτσι να εμφανισθεί ο Γιωργάκης και να πανηγυρίσει το 2-3 τις εκατό που θα ανεβαινε σε λιγο χρονικό διάστημα το ΠΑΣΟΚ ,οχι μόνο έπεσε στην παγίδα του Σημίτη αλλά και μετά το <<λευτά υπάρχουν>> επήλθε το μοιραίο Καστελόριζο.

Βέβαια το πιό γλαφυρό είταν γιά τον Κώστα Καραμανλή η <<ΕΠΑΝΥΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ>>που ποτέ δεν έγινε.

Ούτε καν μελετήθηκε ,ούτε κάν συζητήθηκε.

Ασε που έχω την εντύπωση ότι ο Καραμανλης έφυγε τρέχοντας να γλυτώσει τα επερχόμενα και παρέδωσε το ξεψυχισμένο κράτος στον όποιο επόμενο,και εδώ φυσικά τον Γιώργο.

Ύστερα βεβαια ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα με όλα τα τραγελαφικά των παραιτήσεων και των υπηρεσιακών πρωθιπουργικών αλλαγών και μνημονιακών και αντιμνημονιακών συλλαλητηρίων που μάς έφεραν στο σημερινό σημείο ,δηλαδή στο τέρμα.

Εκτός λοιπόν από τούς δικούς μας και την ευτελή συμπεριφορά των πρός την πατρίδα, χωρίς να θέλω να τα ρίχνω στούς βάρβαρους για ευκολία,ας μου επιτρέψετε να σταθώ στο πρώτο ταξίδι του Ομπάμα που πραγματοποίησε αμέσως μετά την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ισως με τούς δικούς μας πολιτικούς στην Ελλάδα και στην Κύπρο ,όλοι να φαντάζουν τόσο μικροί και λίγοι μπροστά στό μέγεθος των περιστάσεων,αλλά γιά έναν Ομπάμα ο οποίος την πρώτη τετραετία πίστευες  οτι τουλάχιστον δεν είταν εξαρτημένος από λόμπυ και συντεχνίες της Ουάσινκτον και ενώ έβλεπες οτι προσπαθούσε να τρίξει τα δόντια στο Ισραήλ και να δώσει ελπίδα στούς Παλαιστίνιους ….ξαφνικά με το πρώτο ταξίδι του σαν πρόεδρος  σε δεύτερη τετραετία όλα άλλαξαν και η στροφή  που έγινε μας άφησε άναυδους και με πολλά ερωτήματα.

Η αλλαγή αυτή είρθε σαν αστραπή στον ουρανό που φώτησε μόνο εκεί που είθελαν οι Ισραηλινοί και  τίποτε περισσότερο.

Θα έλεγε κανεις ότι μετά την πρώτη τετραετία και με τον τρόπο που έδρασε και μίλησε ο πρόεδρος Ομπάμα ,την δεύτερη θα είταν ακόμα πιό σκληρός προς το Ισραήλ και πιο προσφιλής  προς τούς Παλαιστινίους,εφ’όσον δεν μπορεί να ξαναβάλει για την προεδρία.

Καί όμως η στροφή τούτη είναι ανεξήγητη.

Μόλις  πάτησε το πόδι του ο Ομπάμα στο Ισραήλ,ξαφνικά ο Νετανιάχου ζητά συγνώμη απ’την Τουρκία….οι σχέσεις την δύο χωρών ομαλοποιούνται,και ο άξονας ΗΠΑ -Τουρκία –Ισραήλ  παίρνει πάλι ζωή….

Εδώ φυσικα το όνειρο Ελλάδα- Κύπρος -Ισραήλ  πάει περίπατο.

Ο πρόεδρος που λίγο καιρό πριν δεν είθελε ούτε καν να δεχτεί τον Νετανιαχου στο Λευκό Οίκο,τώρα πάει ο ίδιος στο Τελ Αβιβ και δίνει έμφαση στην φιλία και την αμέριστη συμπαράσταση της Αμερικής προς το Ισραήλ.

Και δέν φτάνει μόνο αυτό ο Ομπάμα επισκέπτεται τον τάφο του ιδρυτη του Σιωνισμου Theodor Herzl και καταθέτει στεφάνι.

Τι σημαίνει αυτό…. ο Herzl το 1896 είναι ο εμπνευστής του μεγάλου σχεδίου γιά την ίδρυση και επέκταση τού Ισραήλ.

Η  Ίδρυση έγινε.

Η επέκταση είναι στο πρόγραμμα και γιά πολλούς πού δέν ξέρουν και νομίζουν ότι όλα αυτά περί διεθνούς Σιωνισμού  είναι παραμύθεια , σάς ερωτώ…..αν είναι υπερβολές και φόβοι τότε γιατί ο πλανητάρχης πήγε και προσκύνησε στον τάφο του ?

Ποιός είναι αυτός που ο Ομπάμα πάει και δηλώνει τον θαυμασμό του και τον σεβασμό του προς αυτόν ? Αν η Αμερική είταν μιά ελεύθερη χώρα που δεν επηρεάζετο απο τους  Εβραίους Σιωνιστές  στην Ουάσιγκτον  με ποιά δικαιολογία ο πρόεδρός της θα έκανε αυτην την κίνηση ?

Άρα εδω υπάρχει αυτό που λέμε <<υπηρέτης >>.

Τό ότι στά πρώτα πλάνα τού HERZL γιά την διαμόρφωση τού Εβραικού κράτους  περιλαμβάνεται και η Κύπρος  ,τι σας λέει !!!!

Άρα λοιπόν μάς έχουν περάσει γιά ηλίθιους  καί μπροστά στά μάτια μας και στίς οθόνες μας δίχως καμία εντελώς ντροπή καί τσίπα ,πλανητάρχης και πολιτικοί όλων των γνωστών χωρών που μας καταπιέζουν και μας καταπατούν, προσκυνούν τα αφεντικά τους  και καταθέτουν στεφάνια στούς σφαγείς τών Ελλήνων και Κυπρίων.

Ας μήν κοροιδευόμαστε πιά….τα σχέδια είναι χαραγμένα εδώ και πολλα χρόνια….πρίν ακόμα γίνουν πρωθυπουργοί καί προέδροι  οι υποψήφιοι είναι μυημένοι στίς λέσχες ,στίς στοές ,στά μεγάλα Clubs  και κατόπιν εκτελούν διαταγές των αφεντικών τους.

Η συσώρευση του χρήματος και τού χρυσού,στίς τράπεζες  της Ελβετίας,δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός….Και φυσικά δεν ακούω κανέναν  ότι στην Κύπρο η στήν Ελλάδα γίνεται  ξέπλυμα χρήματος απο τον καθ΄ένα.

Το μαύρο χρήμα είναι παντού.Τό ξέπλυμα γίνεται σε όλες ανεξαιρέτως τις τράπεζες όπου κι αν αυτές υπάρχουν.Στην Αγγλία στη Γαλλία στην Ιταλια στην Ελβετία  στο Βέλγιο,στό Λουξεμβούργο,ας μην ξεχνάμε οτι οι Ρώσοι είναι παντού….ποιά τράπεζα θα αρνηθεί καταθέσεις εκατομυρίων  !!!!!!!!!!

Οι δικαιολογίες τάχα για μαύρο χρήμα στις χώρες μας, που θέλουν να κατακτήσουν με τον οικονομικό Αττίλα οι Γερμανοι ,είναι φτηνές και ηλίθιες .

Εδώ στην Αμερική οι έμποροι ναρκωτικών έχουν εκατομυρια στις τράπεζες,ποιός τους ελέγχει !!!!

Αν ο Ομπάμα είθελε να μείνει στην Ιστορία,σε τούτη την τετραετία θα μπορούσε να βάλει πολλα πράγματα στη θέση τους,όμως η στροφη πού έκανε μαρτυράει άλλα.

Μ’άλλα λόγια του χάρισαν την πρώτη ,έτσι για να το χαρούμε όλοι και τώρα του έδειξαν τα δόντια τους.Μάθαμε  όλοι οτι όποιος κι αν είναι πρόεδρος,άλλοι κινούν τα νήματα της Αμερικανικής πολιτικής.Ο Πρόεδρος απλά υπάρχει και εκτελεί τις διαταγές τους.

Και όντως φτάσαμε στην τελευταία φάση τού δράματος ,αμέσως μετά την αναχώρηση του Ομπάμα για επιστροφή στην Ουάσινγκτον,οι τράπεζα Κύπρου και η Λαική της Κύπρου έπαθαν ζημιά ανεπανόρθωτη αφού το κούρεμα από 10 τοις εκατό έφτασε στά μεγάλα ποσα το 30 ίσως και 40 τοις εκατό.

Ενώ οι Τούρκοι ορέγονται  να συνεκμεταλευτούν τα ορυκτά υποθαλάσεια κυτάσματα της Κύπρου και τού Αιγαίου ,μεσω δήλωσης του ομορφονιού Νταβούτογλου,υπουργού εξωτερικών της <<φίλης >> γείτονος χώρας.

Μα είναι δυνατόν όλα αυτά να είναι απλώς συμπτώσεις ,τόσες πολλές και συγχρόνως ?

Είναι δυνατόν……όπως θα έλεγε και ο συγχωρεμενος  Ηλιού……

Κ.ΚΑΤΕΧΗΣ 

2013

LinkedIn
Share
error: Content is protected !!